• Sortides al pla de l’Estany

CONÈIXER EL PLA DE L’ESTANY

Al llarg dels anys, hem organitzat moltes sortides, totes elles amb un rerefons cultural o científic, tant per la nostra comarca: Vilauba, Ermedàs, Incarcal, el castell de Porqueres, les coves de Serinyà, els estanyols de Sant Miquel de Campmajor… , com fora d’ella: Barcelona, Santes Creus, Taltaüll, Fontfreda, Narbona…

A finals de 2014, després de 12 anys de funcionament, l’equip organitzador de les sortides de Conèixer el Pla de l’Estany, integrat per Jordi Galofré, Josep M. Massip i Miquel Rustullet, va decidir fer una petita interrupció en les sortides, que es va aprofitar per buscar noves rutes i llocs per visitar i també per preparar una guia que expliqués de manera detallada els itineraris més interessants entre les més de 60 sortides realitzades des del gener de 1999, per tal de posar-los a l’abast de totes les persones interessades. Aquest projecte va veure la llum el mes de juliol de 2015 sota el títol: Conèixer el Pla de l’Estany. 24 sortides per conèixer i estimar la comarca.

L’equip organitzador i a la vegada autors d’aquesta guia volen agrair la col·laboració de molta gent, que ha fet possible la realització d’aquesta activitat al llarg dels anys: el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles i el Centre Excursionista, que han donat suport i difusió a aquesta iniciativa des del primer dia; l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, que ha fotocopiat els fulls que es repartien entre els assistents; els propietaris de les cases que hem visitat, que ens han permès d’entrar a casa seva; els rectors de les parròquies, que ens han deixat les claus d’esglésies i capelles; els especialistes que han acceptat de compartir amb tots nosaltres els seus coneixements (Núria Batllem, Pere Bosch, Jaume Busquets, Josep M. Casellas, Jaume Colomer, Rosa Cortada, Ernest Costa, Joaquim Ejarque, Joaquim Fernàndez, Josep Grabuleda, Roser Masgrau, Xavier Masgrau, Jeroni Moner, Guerau Palmada, Rafel Ponsatí, Josep M. Reyes, Laura Romero, Oriol Roselló, Salvador Sarquella, Antoni Torres, Sònia Tubert i Àngel Vergés) i molt especialment a tots els que, amb la seva assistència i participació, han donat sentit a aquesta iniciativa.

Així desprès d’un any de descans, la temporada 2015-16, amb un nou equip, representants  d’ambdues entitats, con són Elisabet Saus, Carles Puncernau i Arseni Sallent i amb el suport de l’antic grup promotor, es re-emprenen les sortides. En el curs 2017-18 ens deixa l’Arseni Sallent i s’afegeixen la Pilar Castel i l’Anna Mª Morlans, i aquest curs 2018-19 s’ha afegit en Rafel Punsatí.

Fulls de ruta de les sortides realitzades fins ara :

Sortides d’aquest any:

13 octubre. Banyoles

10 novembre. Crespià

8 desembre. Porqueres

12 gener. Cornellà

9 febrer. Serinyà

8 març. Vilademuls

Inscripció a les sortides

Les sortides estaran limitades a un màxim de 55 persones i per a poder-hi participar s’haurà de fer una inscripció prèvia que caldrà enviar, com a molt tard, el divendres anterior a cadascuna de les sortides.

Nom*

Cognoms*

Adreça

Població

Codi Postal

Telèfon*

Correu Electrònic*

Tipus de soci*

*Tots els camps són obligatoris.

Un tast de les sortides: