ARXIU FAMÍLIA ALSIUS (AFAL)

Fruit de la seva activitat multidisciplinar, Pere Alsius va generar nombrosa documentació que els seus descendents han conservat curosament.

Aquesta documentació (958 documents del fons familiar de Pere Alsius i 154 llibres de la biblioteca personal de Pere Alsius) ha estat recollida pel nostre consoci David Masgrau en un catàleg i una base de dades que ha permès conèixer amb més detall la documentació que guarda aquest fons i, de retruc, tenir més informació de les facetes menys conegudes de Pere Alsius.

Aquesta documentació és consultable amb cita prèvia per tothom qui li interessi.

ARXIU JOAN PONTACQ

Tota la documentació que va generar en Joan Pontacq Seguranyes entre el 1994 i el 2021 va estar recollida, poc abans de la seva darrera marxa, en un arxiu digital de forma que pugui ser consultat per qualsevol persona que tingui interès a fer-ho.

La gran passió d’en Joan per la muntanya i la preservació de la toponímia el va portar a fer més d’un centenar d’entrevistes, aquí recollides, tant a gent del Pla de l’Estany com de Mieres, on darrerament residia.

Igualment s’hi poden trobar itineraris per camins de Porqueres, Serinyà, Mieres i Rocacorba; mapes antics per poder-los comparar amb els actuals, així com dossiers de temes diversos que l’havien interessat, com ara la platja d’Espolla, els arbres singulars, les dites i llegendes, els seus llibres sobre les fonts del Pla de l’Estany o la relació dels 646 rètols pirogravats en fusta que va anar escampant per tota la seva zona d’influència.

Aquesta documentació és consultable amb cita prèvia per tothom qui li interessi.