• CICLE DE XERRADES SOBRE PINTURA

MIRAR LA PINTURA: SENTIR I ANALITZAR

La tardor del 2019 vam realitzar un cicle de xerrades centrades en la pintura i més concretament en les tècniques formals relacionades amb la geometria. En total van ser cinc xerrades, amb contingut molt visual, a càrrec de Toni Sellarès. Aquesta va ser la programació:

    • 29 d’octubre. Mirar amb els sentits oberts a les sensacions, emocions i sentiments. Mirar fixant la nostra atenció en les tècniques formals.
    • 5 de novembre. Introducció a l’Anàlisi formal. L’estil. Elements i Principis de l’Art.
    • 12 de novembre. L’Espai pictòric. L’Enquadrament. El Punt de vista i la Línia de Nivell de l’Ull. Formes Dibuixístiques o Pictòriques. Profunditat: sense Perspectiva.
    • 26 de novembre. Profunditat: amb Perspectiva; per Capes o Contínua. Composició: Tancada o Oberta; Simètrica o Asimètrica.
    • 3 de desembre. Composició: Estructura horitzontal, vertical, diagonal, triangular, circular,…; Centres d’Interès; Línies de Força.

Les xerrades es van dur a terme a les 19.30 h, a la sala d’actes del Museu Darder de Banyoles. No calien coneixements previs específics per seguir-les.

Segona trobada participativa “Mirar la pintura”

El dimarts 20 d’octubre de 2020 es va fer la segona trobada participativa per practicar i aprofundir en els conceptes d’anàlisi formal explicats durant el cicle de xerrades “Mirar la pintura: sentir i analitzar” realitzades a la tardor del 2019. Les pintures que es van analitzar van ser: La Primavera de Sandro Botticelli, La Vocació […]

Segona Trobada “Mirar la pintura: sentir i analitzar”

Per a complementar el cicle de xerrades “Mirar la pintura: sentir i analitzar”, realitzades a la tardor del 2019, i completar l’anàlisi dels quadres que no es van poder comentar a la Primera Trobada participativa, celebrada el 22 de Setembre de 2020 (Resum de les xerrades i trobada), es farà una Segona Trobada on comentarem […]