Sortida Conèixer el Pla de l’estany: Cornellà del Terri

El diumenge dia 8 de novembre de 2015, a un quart de deu del matí, a prop de correus, ens vam trobar per fer la segona sortida de Conèixer el Pla de l’Estany unes 40 persones.
A la plaça de Maig de Cornellà del Terri, ens esperava el regidor Miquel Grau que ens va explicar la història de l’arbre que es planta cada any per Pasqua a la plaça, i ens regalà a tots una cabeça d’alls. Tot seguit, vam anar a visitar l’església de Sant Pere, on l’arquitecte Josep Mª Caselles i Rovirola, ens explicà en detall la construcció. Va ser el nostre orador i guia tota la sortida. Tot seguit vam visitar l’antiga capella del desaparegut castell de Cornellà, la capella de Sant Antoni.
Al Veïnat de Pont-xetmar, vam poder visitar per dins la capella de Sant Jaume, es va parlar de les seves olles pardaleres de can Formiga, a de can Pinjolan, la casa de la Torre, on ens van ensenyar el Pi del Vaticà i, els propietaris de can Renart, ens van invitar a entrar al pati de casa seva, on tenien preparat un piscolabis pels assistents.
Per acabar, visitàrem la font de Sant Jaume, on es va fer memòria que abans havia un rentador on les dones de Cornellà anaven a rentar la roba. Construït cap el 1935 amb “un cost calculat de 900 centes pessetes amb exclusió total de recollida contenció i demés de les aigües de la font esmentada”, segons consta a les Actes Municipals d’aquell any.