Roda de premsa per presentar el XXII Col·loqui de Tardor

Amb una roda de premsa oferta a Can Paulí, avui dimecres dia 18 s’ha donat el tret de sortida al XXII Col·loqui de Tardor, una activitat que el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, conjuntament amb la Universitat de Girona organitzen cada tardor,
Enguany, i en motiu del centenari de la seva mort, s’ha escollit la figura del farmacèutic banyolí Pere Alsius i Torrent, per fer un seguit d’actes, que van més enllà del propi col·loqui. Un col·loqui que, amb el títol de Pere Alsius i Torrent (1839-1915). Un farmacèutic entre la Renaixença literària i la científica, començarà el divendres dia 20 a les 19:00 i clourà el diumenge 22 a les 12:00, es durà a terme a la sala d’actes del Museu Darder de Banyoles i comptarà amb la presencia de diversos especialistes en els diferents camps en els que Alsius es va veure immers, entre ells el de farmacèutic, el de geòleg, el de prehistoriador, el de paleontòleg, el d’historiador i el de folklorista.
Però a banda d’aquest col·loqui, es duran a terme altres actes. Un d’ells, organitzat pels Museus de Banyoles serà l’exposició que duu per títol Pere Alsius i Torrent, un farmacèutic de la Renaixença, i que es podrà veure a la sala d’exposicions de Can Paulí de Banyoles fins el proper 17 de gener. Un altre dels actes serà la presentació el divendres a les 20:00 a la sala d’actes del Museu Darder, del llibre, editat per la pròpia família Alsius, El Magadalense en la provincia de Gerona. Un manuscrit gairebé inèdit del mateix Alsius, i que ha estat anotat per Narcís Soler, catedràtic de prehistòria de la UdG.
I per últim, per tal de que la mainada conegui qui va ser Pere Alsius el dissabte 21 a les 11:30 al Museu Arqueològic de Banyoles, es farà una activitat que sota el títol de Saps qui va descobrir la mandíbula de Banyoles?, permetrà descobrir qui era Pere Alsius i què va fer per la comarca, quines van ser les seves troballes, quines col·leccions del museu es deuen a les seves aportacions i quines eren les seves inquietuds.