El diumenge 20 de maig es realitzà la quarta sortida del quart curs de Patrimoni Paleontològic al Museu Crusafont de Sabadell i al Museu de Geologia i Paleontologia del Seminari de Barcelona.

Actualment el Museu de Sabadell és una seu de l´Institut Català de Paleontologia que està ubicat a la Universitat Autònoma de Barcelona. L´Institut i el museu van ser fundats al 1969 pel sabadellenc i paleontòleg Miquel Crusafont i Pairó.(1910-1983)

L´any 2007 es va modificar l´espai expositiu amb la finalitat de presentar la feina dels paleontòlegs (des del jaciment on es troba el fòssil fins a la seva exposició en el Museu) i els fòssils de primats, i també de reptils, més significatius trobats a Catalunya i amb museografies actuals.

Vàrem seguir un guiatge pels diferents espais del Museu, des de les reproduccions de diferents fòssils fins a la zona d´arxiu i conservació dels exemplars reals.

Després d´aquesta visita ens dirigírem a Barcelona, on vàrem dinar.

A les 5 de la tarda ens vàrem trobar a la porta d´entrada del Seminari de Barcelona on ens esparava un col.laborador del Museu del Seminari que ens va obrir les portes per fer una visita en exclusiva, ja que no es fan per grups ni tampoc en un diumenge a la tarda.

El Museu de Geologia i Paleontologia del Seminari es va fundar l´any 1874 i el seu primer director va ser el Dr. Jaume Almera (1845-1919). Va representar l´inici de la Paleontologia al nostre país quan encara no existien els estudis de Geologia i Paleontologia universitaris.

Ens explicaren : l´origen i el significat d´aquest Centre per a la geologia i Paleontologia catalanes, l´evolució de la vida a partir dels fòssils exposats i l´ extensa col.lecció d´holotips exposats en el Museu. També visitàrem la biblioteca i els espais de treball.

Aquesta visita ens va permetre conèixer els claustres i diferents espais del Seminari de Barcelona.

Arribàrem a Banyoles a les vuit del vespre després de visitar i conèixer dos centres expositius i d´investigació catalans molt representatius de la Història de la Paleontologia catalanes.