Diumenge 18 de març vam realitzar aquesta sortida, reprogramada del primer trimestre.

En dirigírem a la vila de Sitges per visitar els seus dos museus més emblemàtics:

  • Cau Ferrat. Casa taller de Santiago Rusiñol, considerat un dels “Temples del Modernisme” català, on van tenir lloc les cinc Festes Modernistes que hi va organitzar i on Rusiñol va escriure part de la seva obra més simbolista com Oracions i L´alegria que passa. S´hi conserven les seves col.leccions d´art antic, sobretot de forja, pintura i escultura, destacant les dues pintures de El Greco.

  • Museu Maricel. Conjunt artístic i arquitectònic, que forma part del palau de l´industrial Charles Deering. En el Museu s´hi troben col.leccions d´art i antiguitats del dr Jesús Pérez-Rosales, així com una col.lecció d´Art de la Vila. La planta baixa era la capella gòtica de l´antic Hospital de Sant Joan i està decorada amb pintures de Josep M. Sert.

Després de les visites guiades vam tenir temps lliure per dinar. El temps assolellat i molt lluminós ens acompanyà tot el dia. Vam poder passejar a la vora del mar i admirar alguns edificis singulars de la vila.

Una sortida agradable, en bona companyia, d´un nombrós grup motivat i interessat, de participants del curs de Literatura.