Els passats dies 13 i 20 de març hem anat a netejar l’interior del pou i els seus voltants. Malauradament estava ple de deixalles, especialment llaunes i ampolles, que amb els anys el veïnat, segurament, havia anat acumulant, convertint el pou en un veritable abocador i que, amb el pas dels anys havien quedat gairebé enterrades.

Hem arribat a treure un vintena de bosses industrials plenes de deixalles que l’Ajuntament de Vilademuls ha vingut a recollir i transportat a la deixalleria. A cadascuna de les dues sortides hem estat sis persones, que a més de recollir ens hem dedicat a obrir una mica l’entorn del pou per poder accedir amb més facilitat, tallant algun arbre quan calia.

Es tracta d’un pou de glaç situat a la ribera de La Farga, a 1,2 km del veïnat de Perles. En arribar al riu cal resseguir el bosc del costat de llevant uns 100 metres fins a trobar el pou enfilat a un turó. El pou fa una mica més de 5 m de diàmetre i altres 5 m de fondària. Es veu un tall de paret i s’ha descobert un altre tram al costat oposat. A l’interior del pou es pot accedir sense gaire complicació.

Segur que ara ja ningú el tornarà a embrutir tal com l’havíem trobat.