Diumenge 16 de desembre ens vam desplaçar a Barcelona per realitzar dues visites molt interessants guiades per col·laboradors del curs.

Al matí els professors Xavier i Octavi Aballí ens guiaren pel MACBA, el Museu dArt Contemporani que es construí a Barcelona entre 1991-1995, obra de larquitecte Richard Meier. Va ser una autèntica classe pràctica que tingué com a protagonista lexposició de Jaume Plensa (Barcelona 1955), artista mundialment reconegut per les seves escultures amb referències a la literatura, la música, la religió i el pensament.

El Museu també conté una bona representació dArt Contemporani en les seves col·leccions, que vam poder contemplar tot escoltant les explicacions dels professors.

Hi hagué temps lliure per dinar i a la tarda vam anar al recinte de l´Escola Industrial per fer la visita guiada a la residència destudiants més antiga de Catalunya (1929), la Ramon Llull. Aquesta tingué una vida cultural molt intensa, sobretot als anys -30, època en què hi va viure el poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel que en va ser impulsor de publicacions.

El professor Josep Camprubí ens n´explicà la història i ens acompanyà per les diverses instal·lacions. Vam poder admirar la capella d´inspiració gaudiniana, amb arcs catenaris, una de les parts més nobles de l´edifici, projectat per l´arquitecte Joan Rubió i Bellver.

Fou un autèntic privilegi comptar amb el guiatge daquests professors que ens van instruir amb les seves explicacions, coneixements i abnegada dedicació. Una sortida dòptima excel·lència.