Ha mort Albert Palmada

El nostre consoci Albert Palmada i Torrent va morir a Banyoles el 2 de maig de 2017, als 87 anys. Estava casat amb Maria Carme Roura i Pla i tenien tres filles. Era membre d’una nissaga arrelada a Banyoles. El seu besavi va ser Martí Palmada i Barneda, impulsor del republicanisme a Banyoles. El seu avi va ser Joaquim Palmada i Butinyà, músic i compositor. El seu pare va ser Rossend Palmada i Teixidor, músic també i un gran folklorista, estudiós i divulgador de les tradicions locals.

Albert Palmada estava vinculat a la Creu Roja, al moviment sardanista, va formar part del Manípul de Manaies i va col·laborar assíduament a la premsa local. Era un catalanista convençut i militant. Va ser candidat per CiU a les primeres eleccions municipals després del franquisme.

Molt aficionat al ciclisme, a la dècada de 1950 va impulsar aquest esport i, juntament amb Josep Font, va treballar per crear una entitat que fomentés el ciclisme. Tots dos van buscar socis, van organitzar la Festa de la bicicleta, van dur a Banyoles finals d’etapa de proves com la Volta a Catalunya i la Vuelta a España. El seu esforç va culminar en la fundació, el 1957, del Club Ciclista Banyoles, del qual va ser el primer secretari.

La seva gran obra, però, va ser la impremta Palmada, una de les impremtes més actives durant la postguerra a Banyoles. Entre les nombroses revistes que va imprimir esmentem Horizontes/Revista de Banyoles, butlletins d’entitats i ajuntaments, programes esportius, del cineclub, de festa major i de festes de barri, revistes polítiques i estudiantils, etc. Fins a la seva jubilació, l’Albert Palmada va ser el puntal d’una impremta que, feliçment, continua activa avui dia.

Ens ha deixat un home bo i amable, un banyolí de soca-rel, un catalanista convençut i una persona amant de les nostres tradicions. Descansi en pau el nostre soci i amic.