La sortida corresponent a la tercera conferència tingué lloc dissabte 18 de novembre. Vam visitar l´ermita de Santa Caterina del Montgrí i vam fer una visita guiada per la població de l´Escala, vila natal ,on va viure Caterina Albert.

A Santa Caterina vam poder passejar pels indrets descrits a Solitud i hi vam llegir fragments: al pati, a la sala gran i a la capella. Uns espais que es conserven molt semblants a l´època on es desenvolupa l´acció de la novel.la. Sobretot la capella, restaurada després de la guerra civil, amb el seu retaule d’un bonic barroc rural. A la novel.la, Víctor Català, canvià el nom de l´ermita, que convertí en advocació a Sant Ponç.

A continuació vam anar a “Cinc Claus”, veïnat de L´Escala propietat de la família de Caterina Albert, on ella va passar també temporades. A l´ermita de Santa Reparada evocàrem els orígens familiars i llegírem un fragment de la seva obra.

Successivament vam passejar per L´Escala i vam parar per fer les lectures corresponents: a la font, a la punta, al “Clos del Pastor”, al cementiri davant la tomba de l´escriptora i a la casa pairal on va néixer.

Vam dinar tot el grup en un restaurant que ens serví amb molta atenció i , després de contemplar el mar, cap a casa.

Una sortida completa, farcida de literatura, en unes contrades molt properes i que conserven el marc referencial d’aquesta magnífica autora.