Avui dia 7 de març hem tornat al Salt d’en Vila per veure de deixar-lo finalment acabat. Ja tenim els bancs perfectament restaurats i la font raja ben ufanosa després de les abundoses pluges. Així que hem anat cap a la part d’abaix, el camí que segueix font avall i acaba als saltants. Ens hem dedicat a fer més graons per facilitar l’accés al salt de Baix. Pel fet d’haver tallat alguns arbres, hem pogut aprofitar-los per a fer nous graons. També hem fet net a la part de la bassa de baix, tot tallant els arbres morts que estaven caiguts, tan dintre com fora de la bassa.

També hem pogut observar una posta d’ous del galàput corredor, una mena de cinta gelatinosa tota plena de punts negres que esdevindran greixandos. Com apunt negatiu, destacar que hem pujat des de la llera una rentadora que algun incivilitzat havia llençat rostos avall. L’hem pujat amb prou esforç fins a la font, deixant-la a disposició de l’Ajuntament de Porqueres per tal de que la retiri.

Com que no hem tingut temps d’actuar sobre el saltant de Dalt, hem acordat tornar-hi de nou el mes d’abril per deixar-la perfectament visitable.