Després d’haver suspès la primera sortida prevista pel 3 de febrer a causa d’una inoportuna pluja, tot just un mes desprès, el 3 de març s’ha pogut dur a terme la neteja prevista, encara que amb una sola jornada no s’ha pogut completar i haurem de tornar a acabar la feina un altre dia.

El mas de cal Bacallà es troba al nord del terme del poble de Vilademí, que pertany al municipi de Vilademuls. Es pot accedir pel mateix poblet o be des de Centenys seguint la ruta del GR-1 si es va a peu o en bicicleta. Cal Bacallà és un antic mas, ara tot enrunat, que a més dona nom a una font, molt curiosa i digne de fer-hi una sortida, i també d’una rajoleria enclotada en un talús al fons d’un camp proper. Aquesta consta de dos forns amb una boca d’un metre d’amplada i a sobre, com es normal, la construcció de la pròpia rajoleria on es col·locaven les peces per coure, però que es troba totalment col·lapsada.

Es va netejar la rampa que salva el talús entre el camí i els forns, així com la placeta que hi ha al seu davant. A prop hi ha un altre clot que podria ser on embassessin aigua de pluja per tal de preparar el fang. Al camí d’accés des de la pista principal existeix una petita plataforma de 3x3m que podria ser utilitzada com lloc per a carregar els carros amb la mercaderia ja acabada.