El passat dissabte dia 11 de novembre al Museu Darder de Banyoles es va dur a terme la presentació del darrer Quadern del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles.

El llibre, que duia per títol «Dels museus de ciències del segle XIX al concepte museístic del segle XXI. Cent anys del Museu Darder de Banyoles», recull les ponències del col·loqui que amb el mateix títol es va dur a terme entre el 25 i el 27 de novembre del passat 2016.

L’acte, que va estar presidit pel president del Centre, Joan Anton Abellan, va ser presentat per Crisanto Gómez, catedràtic del Departament de Ciències ambientals de la UdG i Josep Maria Massip, naturalista i soci del CECB, el quals varen fer un breu repàs del que va ser aquell col·loqui i de les ponències que s’hi varen presentar.

A ressaltar, que entre el públic assistent hi havia diversos familiars de Francesc Darder, entre ells, la Carme Darder, neta del naturalista, i una neta d’aquesta, l’Anna Prat, autora d’una de les ponències que es poden llegir en el Quadern presentat.