Passat l’estiu hem tornat a la feina. Ja estem a punt de completar la segona volta sencera a tots els municipis i caldrà pensar en la segona tongada de plafons i senyals per situar aquest llocs dins del patrimoni de la nostra comarca.

Aquest cop hem anat al límit de la mateixa, gairebé tocant el Gironès. L’oratori de Sant Dalmau es troba prop de Montbó cap els refugis de la Mota. Cal agafar l’autovia cap a Girona i trencar a ma dreta on diu La Mota i seguir muntanya amunt fins a trobar una petita plaça plena de contenidors per reciclar materials.

D’aquest punt surt una petita escala que per un corriol entre farigola, romaní, pins i roures et porta fins a l’oratori dedicat a aquest sant nat a Santa Coloma de Farners el 1291. Era de l’orde dels dominics i va morir a Girona el 1341. Es pot llegir un petit article sobre ell a la revista de Banyoles del novembre 2017 fet pel nostre company Miquel Rustullet.

Aquest tram de pujada està vorejat de 14 creus de prop d’un metre d’alçada fetes en ciment i decorades, parcialment, amb trencadís verd i vermell. La feina a fer no ha estat massa important, però hem eixamplat el camí i tallat algunes branques que et podien tocar la cara. Vaja una mica de maquillatge, no calia més.

El mes vinent pensem anar a Fontcoberta, a netejar la font de Pedra, prop del pont sobre el Garrumbert al veïnat de Fares.