El divendres 14 de juny, a les 8 del vespre es va celebrar al Museu Darder de Banyoles el lliurament dels premis als guanyadors i es va inaugurar l’exposició de la XXIIena edició del concurs de fotografia de la Natura convocat pel Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, Limnos, la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona i el Museu Darder de Banyoles.

La participació ha estat de 61 persones que han enviat un total de 172 fotografies digitals. Es van descartar 7 fotografia per no complir els requisits de les bases. El jurat, format per un membre de cadascuna de les entitats organitzadores, un biòleg expert en abelles i dos fotògrafs professionals, van visualitzar totes les imatges fins triar-ne 36 que són les que s’exposaran fins l’11 de setembre a la Sala d’Exposicions Temporals del Museu Darder de Banyoles. Posteriorment, l’exposició itinerarà a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona.

El primer premi, de 400 euros, ha estat per Pepe Badia Marrero, i la fotografia titulada “Adormida dins una corretjola” feta a les proximitats del Parc Natural de sant Llorenç del Munt i l’Obac. El premi de 250 euros a la millor fotografia realitzada per un soci d’alguna de les entitats que organitzen el concurs o bé una persona vinculada a la Universitat de Girona, ha estat per Berta Raja Bacardit, de la UdG, amb la fotografia “Aricia cramera”, realitzada a Bellprat (Anoia). El premi a la millor fotografia obtinguda al Pla de l’Estany, amb una dotació de 250 €, va ser per Jordi Moncanut Vilà, amb la fotografia “Abella” realitzada a les afores de Serinyà.

El jurat va decidir atorgar també una menció especial (sense dotació econòmica) a la fotografia “Sobrevolant el niu”, de Pepe Badia Marrero, per haver captat un instant molt especial.

Finalment, es va informar del tema per a la propera edició, que relacionarà geologia i biodiversitat.

Noticia extreta de Museus de Banyoles