Els GRAE visiten el pou de glaç de Serinyà

El passat dia 23 de juliol, dins del programa de recuperació i estudi del nostre patrimoni, ―dut a terme conjuntament pel Centre d’Estudis Comarcals i el Centre Excursionista de Banyoles― i mitjançant la cooperació del Consell Comarcal, que ens va posar en contacte amb el bombers de Girona i a través d’aquestos amb els GRAE d’Olot ― Grup d’Actuacions Especials del cos de bombers especialitzat en salvaments i rescats en el medi natural i en llocs de difícil accés― vam fer una actuació al pou de glaç de Serinyà.
Un membre d’aquest cos va baixar a l’interior del pou de glaç aprofitant que s’havia trencat la petita paret de rajols que tapava l’entrada al pou i va fer-ne un reportatge fotogràfic. Ens van acompanyar en Joan Pontacq, un membre del grup de recuperació, i en Xavier Illa per part de la propietat.
Gràcies a aquesta actuació, es va confirmar que el fons del pou té entre 40 i 80 cm d’aigua i que a la part més coberta podria tenir sota l’aigua la sortida de drenatge del pou. També es van fer fotos del seu interior i es veien el forats del cabirons que sembla sostenien diversos nivells de fusta des d’on treballaven els operaris.
Esperem a la tardor poder ampliar aquesta informació.