El Monestir de Sant Esteve: El patrimoni fundacional de la ciutat de Banyoles

El passat dia 6 de maig es va celebrar la 2na jornada de reflexió del patrimoni cultural al Pla de l’Estany. El Monestir de Sant Esteve: El patrimoni fundacional de la ciutat de Banyoles.

Una jornada dedicada a donar a conèixer el Pla director del conjunt del Monestir de Sant Esteve de Banyoles. Va començar amb una presentació de la jornada per part de la presidenta del Centre
d’Estudis Comarcals, la Roser Masgrau, el regidor de cultura de l’Ajuntament, Miquel Cuenca i el director de museus, Lluís Figueras.

Tot seguit es va dur a terme un roda d’intervencions per part de cada un dels ponents:

  • Dra. Rosa Maria Gil Tort, professora associada d’Història de l’Art de la Universitat de Girona i investigadora adscrita a l’ICRPC.
  • Dr. Joan Bosch Ballbona, professor titular d’Història de l’Art de la Universitat de Girona i director tècnic de l’ICRPC.
  • Marc Riera , arquitecte, professor associat d’arquitectura i enginyeria de la construcció de la Universitat de Girona i President de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes i membre
    del CECB.
  • Joan Falgueras Font, arquitecte. Des del 1986 membre en diversos períodes de la Comissió de Patrimoni. Des del 1997 treballa a l’Ajuntament de Figueres. Vocal cultura Coac-Gi entre 2010 i 2014.

La jornada va finalitzar amb una taula rodona moderada pel Centre d’Estudis Comarcals amb tots els ponents participants.

Podeu visualitzar els vídeos de la jornada seguint els següents enllaços:

Intervencions: https://www.youtube.com/watch?v=tgoUdIvgoNk 

Taula rodona: https://www.youtube.com/watch?v=7yKGNNAanNc