Les obres les va començar l’Ajuntament d’Esponellà cap allà l’any 2000 refent el teulat que s’havia enfonsat. El nostre Grup de Treball va iniciar el seu treball, després de la proposta feta a l’Ajuntament, el maig de 2018. Hem fet gairebé 20 actuacions, habitualment un dia al mes, i cada cop amb unes 9 persones de mitjana. Ara a finals d’octubre de 2019, ja podem considerar que tot l’interior de l’ermita està fet i només ens queda condicionar la part exterior, una mica l’espai del davant de la porta d’accés i fer passadís tot al voltant de l’ermita.

La principal feina feta a l’interior ha estat repicar les parets, tapar una esquerda a tot el llarg del sostre, refer la bancada perimetral, així com el terra, col·locant peces noves. Igualment l’altar s’ha reconstruït i col·locat la pedra superior. També hi ha una porta metàl·lica nova.

Així mateix tenim pendent la compra d’una figura de Sant Miquel per col·locar-la a la fornícula habilitada a la capçalera de l’ermita, per sobre de l’altar. Esperem que al llarg d’aquest hivern puguem completar la feina i celebrar-ho amb alguna activitat especial a la pròpia ermita.