Dolors Bramon, guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2023

El Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles té la satisfacció de fer-vos saber que la nostra consòcia Dolors Bramon ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2023.

Dolors Bramon i Plana és Doctora en Filosofia i Lletres, secció Filologia Semítica, i en Història Medieval per la Universitat de Barcelona. professora d’aquesta universitat i de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona i membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

El Govern de Catalunya li ha concedit aquesta distinció en reconeixement de la seva recerca i divulgació en diversos àmbits de la història política i social del nostre país. Ha investigat les minories religioses a la Corona catalanoaragonesa, i sobre el passat andalusí en terres avui catalanes, mitjançant la traducció i la interpretació de les cròniques àrabs que s’hi refereixen. En història de la ciència, ha treballat el món de la geografia àrab. En llengua, ha estudiat els arabismes a les llengües hispàniques i més especialment a la llengua i onomàstica catalanes. Sobre l’islam, s´ha ocupat de la seva teologia, història i societat, en especial de l’estatus de les dones musulmanes.

Des del Centre d’Estudis ens alegrem d’aquest nou reconeixement de la trajectòria científica de la nostra consòcia.