El diumenge dia 8 de maig tot i les previsions de mal temps vàrem fer la darrera sortida del curs de Patrimoni Geològic d’aquest any.

En aquesta ocasió ens vàrem desplaçar a les Gavarres marítims, de la mà d’en Salvador Sarquella que ens va guiar al llarg de tot l’itinerari.

La primera part del mateix ens va dur pel camí de ronda de S’Agaró, considerat un dels més bonics camins de ronda, i que va des de la platja de Sant Pol fins a la platja de Sa Conca, on varem poder observar el plutonisme i les roques plutòniques i filonianes de la zona oriental.

En acabat, i ja camí de Banyoles, vàrem fer una parada a Romanyà de la Selva, on vàrem visitar el conjunt funerari de la Cova d’en Daina.

Desprès d’aquesta visita, i degut a una avaria de l’autocar que ens transportava, i per tal de fer l’estona d’espera més agradable, vàrem fer un curt recorregut fins el poble de Romanya, tot visitat en primer lloc el cementiri on està enterrada l’escriptora Mercè Rodoreda, el menhir de la Murtra i la creu de Romanyà.

Per últim encara es va quedar temps per recórrer els voltants de l’església romànica de Sant Martí de Romanyà de la Selva