El diumenge 12 de febrer es va fer la cinquena sortida de la temporada a Porqueres. En Josep Estarriola que ens esperava al trencant de la pujada per anar cap al Bosc de Can Ginebreda, va comentar les escultures i obres del principi. Deixàrem els cotxes a la plaça on hi ha l’entrada per visitar les escultures i agafàrem el camí amunt per anar a les ruïnes de can Port. Com que tot el camí es veuen algunes escultures d’en Xicu Cabanes, les anava comentant. A can Port va explicar-nos com era la casa i com vivien els últims inquilins, una vida molt diferent de la que portem ara. Tot seguit enfilàrem camí amunt fins a la cova de can Port, difícil de trobar sense la seva guia. Tothom qui va voler, va entrar i admirar la magnífica obra de la natura, que es va escolar pels racons, amunt i avall.

El senyor Esteve Teixidor, no va viure a can Nierga, però sí la seva mare, que s’hi va estar des dels dos anys (any 1919) fins que es va casar. Ens explicà les vivències de la mare a la casa i els voltants, també, les històries de la Guerra Civil dels familiars en aquests paratges. Es va poder admirar una vista excel·lent, tot i els núvols. També es va visitar el rentador de can Nierga, que està al camí al cantó d’una mina, la curiositat són les dos lloses de rentar que el fan únic, junt amb el rentador de can Bertrà de Falgons.

La pluja es va portar força bé, només ens va caure un ruixat a davant de can Nierga, però el camí estava molt enfangant i patinava molt. Quan van tornar als cotxes, es va decidir plegar, doncs ja era molt tard i començava a ploure.