Diumenge 1 de desembre vam fer una sortida del curs ART(S) I LLETRES per contemplar dues exposicions molt interessants que encaixen perfectament amb el nostre curs.

Al matí, a la Fundació Miró, el professor Xavier Aballí i el comissari de l’exposició Arnau Horta ens van fer de guies en aquesta proposta trencadora que han anomenat “ART SONOR?”. Va ser tot un luxe poder seguir les seves explicacions i captar l’essència d’una mostra artística que aborda la relació de les arts visuals i la música al llarg del segle XX.

A la tarda, a CaixaForum, vam gaudir de l’exposió “ÒPERA. Passió, poder i política”. La guia del grup ens donà unes breus orientacions sobre el contingut i el sistema d’àudio sincronitzat que permet fer el recorregut per diversos àmbits que relacionen una ciutat europea amb l’estrena d’una òpera representativa de cada època. A l’espai dedicat a l’òpera “Salomé”, el professor Josep Camprubí ens va fer de guia i ens avançà alguns aspectes del que serà la seva conferència del mes de març.

Al vespre vam tornar cap a Banyoles molt satisfets d’haver pogut endinsar-nos en el món artístic, a través del guiatge i el coneixement dels nostres amics col·laboradors, mitjançant dues exposicions que obren finestres a l’emoció, les sensacions i l’intel.lecte.