Beques Joaquim Palmada

Les beques Joaquim Palmada tenen l’objectiu principal de promoure la investigació científica i humanística al Pla de l’Estany a nivell acadèmic. Per aquest motiu, es concedeixen dues beques per valor de 3.000 € cadascuna, una des de l’àmbit humanístic i l’altra des de l’àmbit científic.

Les beques van dirigides tant a investigadors individuals com a equips de treball, universitaris o no, interessats en investigar algun tema relacionat amb la nostra comarca.

Foren creades l’any 1999, inicialment com a Premis “Joaquim Palmada i Teixidor” i amb l’objectiu de fomentar la investigació a la nostra comarca, tant en el camp humanístic com en el científic. Des de l’any 2003 i fins l’any 2009 data de la darrera convocatòria va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Banyoles i del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Al llarg de la seva curta història, més d’una cinquantena de projectes es varen presentar, el que ve a demostrar l’interès que va despertar aquest tipus de premi entre els investigadors de la comarca.