La sortida corresponent a la sisena conferència va tenir lloc diumenge 18 de febrer.

Iniciàrem la ruta dedicada a Josep Pla al cementiri de Llofriu on està enterrat aquest escriptor. Hi vam llegir un fragment de la seva obra Notes del capvesprol.

En dirigírem posteriorment a la platja del Canadell de Calella, on es troba la casa familiar, que heretà la seva mare, on passaven els estius. En un matí radiant de llum i sol hivernal, vam evocar les seves estades estiuenques, a partir del testimoni que en deixà en el dietari El quadern gris.

A Palafrugell, visitàrem la Fundació Josep Pla (la casa natal) i, a continuació, vam fer una ruta guiada pel poble: la casa que va fer construir el seu pare, el carrer Estret, la plaça Nova,…, recordant les seves vivències a partir de textos diversos de la seva monumental obra.

Vam dinar al restaurant “ca la Montse” de Llofriu i, a la tarda, passajàrem pel nucli antic del poble. A fora l´església vam llegir fragments de la narració El campanaret que s´inspirà en aquests indrets.

Vam tornar cap a Banyoles satisfets d´una jornada plena de literatura en homenatge a aquest escriptor tan proper, que molts banyolins van conèixer i que deixà pàgines memorables sobre la nostra plaça i l´estany. El recordem també participant en el debat pel reconeixement de la comarca que ell denominava “El Terraprim de l´Empordà”. Aquest fet i altres opinions les comentàrem el divendres, abans de la conferència de la Lola Torrent, a partir d´una entrevista que l´escriptor va concedir a la “Revista Horizontes”, publicada el 14 d´agost de 1971.