Diumenge 17 de març vam fer la sortida corresponent a la conferència dedicada a Màrius Torres. Vam anar als indrets on el poeta passà els darrers anys de la seva vida.

Malalt de tuberculosi, ingressà al sanatori de Puig d´Olena el desembre de 1935 on va fer grans amics : la propietària del centre Maria Planas, el metge Josep Saló i l´estimada Mercè Figueras, la “Mahalta” de les seves composicions. Hi morí el 29 de desembre de 1942, a l´edat de 32 anys.

La primera parada la vam realitzar a Sant Quirze de Safaja (el Moianès) on el capellà de la parròquia ens obrí l´església, ens rebé amablement i ens donà explicacions històriques i relacionades amb el poeta.

Al cementiri, davant la tomba de Màrius Torres, vam llegir fragments de la seva poesia.

A continuació ens dirigírem al sanatori antituberculós de Puig d´Olena. Les monges dominiques que se´n fan càrrec ens van rebre i el professor Josep Camprubí ens feu de guia. També ens comentà les fotografies i els diversos materials documentals que s´hi guarden sobre la vida i les activitats literàries d´aquells anys. Vam poder admirar els plafons artístics amb les pintures de Montserrat Gudiol i els poemes de Màrius Torres.

Visitàrem la sala d´estar, la cambra del poeta, la capella, la infermeria i vam recordar la seva estada i l´obra poètica que hi va realitzar.

Acabada la visita ens desplaçàrem fins al “Mas Blanc”, casa pairal del segle XVIII propietat de Maria Planas, on Màrius Torres i els seus amics hi feien estades.

Actualment és un restaurant. Allà hi vam dinar tot el grup amb animada companyia.

Va ser una sortida molt emotiva, plena de literatura, en record d´aquest gran poeta lleidatà que s´autodefinia així : “Jo soc essencialment aquesta cosa absurda : un poeta líric”.