El diumenge 13 de novembre, es va fer la segona sortida a Camòs i Corts. Vàrem deixar els cotxes davant l’ajuntament de Camòs, on en Narcís Pinatella ens esperava per guiar-nos tot al llarg de tot el camí, i que era el que antigament alguns nens de Corts i Camòs, feien per anar a l’escola, que tot just era on actualment es troba és l’Ajuntamen

Seguint pel camí de terra que va vorejant la riera del Matamors, primer trobàrem el rentador de Can Grapes, i davant mateix el pont del Salt Dalmau que va ser construït l’estiu de 1.880, com es pot llegir en la pedra del mateix pont i en el resum de la seva història en la placa explicativa que hi ha al costat. Un pocs metres més avall baixàrem a la font i al salt Dalmau, que en aquest moments tenia molt poca aigua. En Salvador Sarquella ens explicà amb tot detall com es va formar el travertí del salt d’aigua i voltants. Seguírem pel corriol amb les explicacions i experiències d’en Narcís, es van trobant baumes i coves de travertí que temps enrere hi van viure persones, com la Barraca de la Pecu, i varis rentadors més: primer el de can Carxofa, can Jou i can Pradoi; mes avall el rentador can Reparada, can Quelistrus i cal Vermell;i per últim el rentador de can Lleter. Al final del corriol trobàrem la Gorga Blava on en Salvador Sarquella va acabar la seva explicació de geologia.

Sortint de la riera del Matamors ens vam dirigir cap al poble de Corts, municipi de Cornellà del Terri. El que primer es va visitar fou el rentador de Corts situat al costat del torrent del Remençà, també dit el rentador de Can Ballau. Per cert, està molt malmès per culpa de les obres de la carretera, li van tirar formigó per sobre i ara costa imaginar que havia set un rentador. Es torna pel mateix camí cap a Corts. Ara per visitar l’església romànica de Sant Julià per dins i per fora, i admirar la seva porta d’entrada; al Pla de l’Estany, només l’església de Porqueres té una porta amb un treball semblant. I, passejant per un corriol molt agradable vora camps fins al carril bici, arribàrem al punt de partida, la plaça de l’Ajuntament de Camòs.