La darrera actuació de l’any, la sisena, la hem dut a terme a Esponellà el dia 2 de desembre, concretament al biot de ca l’Hospici, que es troba una mica més avall de les plataformes del saltant de Martís, en un corriol que trenca cap a mà dreta. Es tracta d’un biot o bassal d’aigua, o millor dit dos, un que antigament estava cobert per una volta de pedra seca, ara mig caiguda i al costat un altre d’obert i més gran, que pot mesurar uns 3 metres de llargada.
Antigament els estadants de la masoveria de ca l’Hospici hi portaven les vaques a abeurar i també aprofitaven l’aigua per a regar l’hort d’aquell indret i que darrerament sempre han tingut aigua, encara que èpoques eixutes es poden arribar a assecar. El lloc era tan fresc que a l’estiu hi anaven a fer la migdiada. Ara tot estassat es pot veure ben be el lloc i les parets de pedra que conformaven l’antic hort. Volem agrair a l’Ajuntament les facilitats prestades i l’ajut ofert amb dues persones del SOC que ens han ajudat amb les tasques de neteja.
Ja ho sabeu, tan homes com dones, si ens voleu venir a ajudar només cal que ens ho comuniqueu al Centre, no cal ni ser soci, només cal tenir una miques de ganes de col·laborar.