Es va dur a terme el dimarts 8 d’abril de 2014 i es va focalitzar en la font de Brenys, terme de Porqueres, en el trencall que condueix a l’ermita de Sant Bartomeu, camí de Sant Miquel de Campmajor, i a l’alçada de can Matamala.
Entre les dues entitats es varen ajuntar 10 persones entre socis i amics. Els participants foren: Miquel Rustullet, Joan Pontacq, Joan Corominas, Juli Zamora, Manel Prat, Jaume Noguer, Joan Pujol, Pere Trias, Manel Martínez i Carles Puncernau.
Ens vàrem trobar a les 9h a la pesquera d’Informació 6 dels assistents, la resta s’ajuntaren més tard, doncs venien de Girona. Gràcies a les eines mecàniques, desbrossadora i xerrac, aportats pel CEB es va fer la feina molt ràpida, manejada per les mans expertes dels dos Joans, Pontacq i Corominas. El primer que es va fer va ser desbrossar els laterals del camí d’accés a la font per la pista del costat de Sant Bartomeu.
Un cop es va poder accedir i portar el material fins a la zona a prop de la font, començarem a tallar bardisses i petits troncs. Mentre, la resta es dedicava a recollir pedres per arranjar un mica el terra dels voltants molt enfangats.
El resultat final presentava una notable diferència. Ara només queda per aclarir el tema de la senyalització, saber si els Ajuntaments voldran posar-la als diversos llocs, identificant la font i el seu accés.