El dijous 1 de juliol, va tenir lloc, als Banys Vells, la presentació del Manifest per a la sostenibilitat i del Cicle “Objectiu 2030, per un Pla de l’Estany sostenible”.

Va obrir l’acte la nostra presidenta, Roser Masgrau, que va explicar les raons que han mogut al Centre d’Estudis a redactar el Manifest i organitzar aquest Cicle: la defensa i preservació del patrimoni natural amb totes les eines que sempre ha utilitzat el Centre, estudi, reflexió, rigor, seriositat…. Va fer una crida a totes les entitats de Banyoles i del Pla de l’Estany i també als organismes municipals i comarcals a sumar-se a aquesta iniciativa, que compta ja amb el suport i la col·laboració de Limnos, el Museu Darder i Astrobanyoles.

A continuació, el nostre consoci Joan Nogué va llegir el Manifest (el podeu llegir clicant aquí) i el va comentar, posant èmfasi en la preservació del paisatge i en la importància d’una gestió propera i acurada de les intervencions que s’hi facin.

Finalment, el coordinador del Cicle “Objectiu 2030, per un Pla de l’Estany sostenible”, Xavi Vila, va exposar les línies general del Cicle, que es preveu d’una durada llarga, de dos o tres anys, i que començarà el proper mes setembre.

Els Banys Vells van ser el marc incomparable d’aquesta presentació, que va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones, entre les quals representants d’entitats, regidors i consellers comarcals.