El divendres 16 de juny, a les 8 del vespre es va celebrar al Museu Darder de Banyoles el lliurament dels premis als guanyadors i es va inaugurar l’exposició de la XXIena edició del concurs de fotografia de la Natura convocat pel Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, Limnos, la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona i el Museu Darder de Banyoles.

La participació ha estat de 27 persones que han enviat un total de 69 fotografies digitals. Es va descartar 1 fotografia per no complir els requisits de les bases. El jurat, format per un membre de cadascuna de les entitats organitzadores, un expert en biologia, un fotògraf professional i una fotògrafa aficionada, van visualitzar totes les imatges fins triar-ne 29 que són les que s’exposaran fins l’11 de setembre a la Sala d’Exposicions Temporals del Museu Darder de Banyoles. Posteriorment, l’exposició itinerarà a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona.

El primer premi, de 400 euros, ha estat per Alfonso Roldán Losada, i la fotografia titulada “Nymphaea” feta al riu Guadiato (Còrdova). El premi de 250 euros a la millor fotografia realitzada per un soci d’alguna de les entitats que organitzen el concurs o bé una persona vinculada a la Universitat de Girona, ha estat per LJaume Planas Pujadas, soci de Limnos, amb la fotografia “Dins el rec”, realitzada al Rec de Guèmol de Banyoles. El premi a la millor fotografia obtinguda al Pla de l’Estany, amb una dotació de 250 €, va ser per Oriol Palmada Barceló, amb la fotografia “Llum en el canyís” realitzada a l’Estany de Banyoles.

Finalment, es va informar del tema per a la propera edició, que serà “Polinitzadors”.

Notícia extreta de Museus de Banyoles