El divendres 1 de juny, el dissabte 2 de juny i el diumenge 3 de juny de 2018, es va fer la sortida de final del curs de Patrimoni Paleontològic al jaciment d´Atapuerca (Burgos).

Hi viatjàrem 35 persones acompanyades pel professor Narcís Soler, que el dissabte 19 de maig ens va fer la conferència “Evolució Humana”. Durant el viatge d´anada i tornada, en el jaciment i en el museu de l´Evolució Humana de Burgos gaudírem una vegada més de les seves explicacions i dels documentals que ens va passar durant els trajectes.

El divendres 1 de juny ens desplaçàrem fins a Burgos. Durant el trajecte vàrem fer una parada de descans a Sòria durant la qual visitàrem el Museu Numantí i l´església de “Santo Domingo”.

El matí del dissabte 2 de juny, una guia del “Centro de Acceso a los Yacimientos (CAYAC)”, de la localitad de “Ibeas de Juarros”, ens acompanyà fins al jaciment situat a la “Sierra de Atapuerca” a la Trinxera del ferrrocarril. A l´entrada de la Trinxera ens fa una síntesi general del jaciment i a continuació ens situàrem davant de les excavacions de la “Sima del Elefante”, la “Galeria” i la “Gran Dolina” on ens va fer les explicacions de cada un d´ells.

Després d´aquesta visita retornàrem al CAYAC i visitàrem les exposicions que s´hi presenten sobre el ferrocarril, la trinxera i els diferents jaciments de la Serra d´Atapuerca.

A continuació ens dirigírem a Burgos i vam visitar els diferents espais del Museu de l´Evolució Humana: la Serra d´Atapuerca i l´evolució humana, l´evolució en termes biològics, l´evolució en termes culturals (hominització i humanització) i ecosistemes de l´evolució.

Després d´aquesta visita ja era hora de dinar i el grup va tenir temps lliure per fer-ho i visitar la ciutat de Burgos.

A les 9 del matí del diumenge 3 juny marxàrem de Burgos de tornada cap a Banyoles. Ens vam parar a Saragossa per dinar i passejar. Vam tornar a l´autocar per fer camí cap a Banyoles, on vam arribar a les 21 h.

Aquesta sortida ha estat una magnífica cloenda del curs i el coneixement d´un dels jaciments paleoantropològics més importants d´Europa.