Converses Eiximenis: Evolució dels boscos de roure de fulla gran a les comarques de Girona

Què són les Converses Eiximenis?

Les Converses Eiximenis són un espai de divulgació científica en què es presenten estudis inèdits tant en l’àmbit humanístic i social com en ciències naturals i del medi.

Els temes estan vinculats a les terres de Girona i els exposen els investigadors o les investigadores que hi han treballat directament junt amb acadèmics especialistes que els han acompanyat en la recerca. El format diàleg permet, d’una banda, adreçar-se a un públic ampli i, alhora, fer emergir d’una manera natural i sintètica aspectes essencials de les recerques, relacionar-les amb estudis ja existents o plantejar línies de futur.

Els estudis que s’hi presenten han estat mereixedors de les Beques de Recerca Francesc Eiximenis, que convoca anualment l’Institut Ramon Muntaner en col·laboració amb la Diputació de Girona.

Les Converses Eiximenis volen ser un punt de trobada a la ciutat de Girona, en un dels seus equipaments emblemàtics, del sector dels investigadors i dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals de les terres gironines i del públic interessat en l’actualitat de la recerca i la cultura al territori més immediat.

 

Dimarts, 2 de març, 18.30 h

Evolució dels boscos de roure de fulla gran a les comarques de Girona

A càrrec del doctor en biologia i màster en canvi ambiental Jordi Bou, en conversa amb Lluís Vilar, profesor titular de botànica de la UdG. Conduirà l’acte Narcís Vicens, doctor en biologia i tècnic del servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona.

Què ens aporta aquest estudi en relació als efectes de l’abandonament dels boscos per part de l’home i del canvi climàtic a les rouredes de roure de fulla gran? Quina ha estat l’evolució d’aquestes rouredes a les comarques gironines i a la resta de Catalunya? S’ha produït una dinàmica similar a cada regió i, si no és així, quines són les diferències observades i quines casuístiques es donen? Quines aplicacions tenen els resultats de la recerca efectuada, en la gestió de les rouredes de roure de fulla gran? Totes aquestes qüestions seran abordades de manera divulgativa en aquest espai de debat que es proposa sobre la base de la recerca.

 

Cal inscripció prèvia a: merce@irmu.org

Uns quants dies abans es farà arribar l’enllaç a la plataforma ZOOM. L’assistència als actes es realitzarà amb la càmera i el micròfon tancats i només es podran obrir quan ho indiqui l’organització.

 Per a més informació: www.irmu.cat