El diumenge 6 de març vàrem dur a terme la sisena sortida de la temporada. Vàrem agafar els cotxes, fins a Sant Esteve de Guialbes. A poc metres de la sortida del poble a mà dreta, un xic enllà trobem l’entrada a la granja SAT Sant Mer, on en Quim Mercader, un dels socis, ens explica tot el funcionament de la granja de vaques fins a la producció del gas, per l’empresa Apergas. Un cop acabada, en Carles Puncernau ens explica què és un Decimar, i ens mostra un dels cinc que hi ha a Vilademuls, aquest dins la mateixa granja, i molt ben conservat.
Retrocedim fins a Vilamarí per veure el pou de glaç. Al cantó de cal Rossinyol deixem els cotxes i baixem a peu fins a tocar la riera de la Farga. L’explicació ens la fa en Carles Puncernau del què és un pou de glaç, perquè servia i de l’última actuació de neteja amb el grup de Recuperació del Patrimoni.
Tornem a agafar la mateixa carretera, ara en direcció de nou cap a Sant Esteve, però a l’arribar a la cruïlla, trenquem a l’esquerra per anar fins a Juïgues. Després tornem a trencar a l’esquerra cap a Banyoles fins arribar al trencant de Vilademí per anar a cal Bacallà, on deixem els cotxes. Visitem la Rajoleria de cal Bacallà. En Carles Puncernau en mostra tot l’indret, on encara veiem restes del rajols i teules treballades, el forn en bon estat, una possible bassa de pastar l’argila, el lloc on carregaven els carros…
Tornem al camí de Vilademí, fins a l’església de Sant Esteve de Vilademí on en Jordi Galofré ens espera per donar-nos una explicació sobre el poble de Vilademí i sobre l’església de Sant Esteve, un edifici del segle XVIII construït sobre una església romànica anterior dels segles XII-XIII. Tot seguit, caminem fins a l’oratori, a tocar d’un vell xiprer. En Jordi Galofré ens parla de can Puig, una masia dels segles XVI-XVII, casa pairal d’una notable nissaga de la comarca, els Puig de Vilademí. També ens explica i ens descriu el petit oratori que hi ha al costat de la casa, construït inicialment el 1691 per la família Puig.