El diumenge 14 de maig, amb l’assistència d’unes quaranta persones, té lloc la setena i última sortida de la temporada 2022-23, aquesta vegada pels municipis de Sant Miquel de Campmajor i de Porqueres.

Per anar a Merlant, un dels objectius de l’excursió d’avui, agafem l’antiga carretera de Banyoles a Olot. Un cop deixat l’estany, trobem el trencall a mà esquerra que condueix a la urbanització de Caselles d’Avall. Ja dins de la urbanització, hi ha el camí que porta a l’ermita, situada a uns 5,5 km. En aquest punt ens espera la Isabel Roura, que ens ajuda a aparcar els cotxes. Agafem un petit caminet de pujada a mà esquerra i ja som a l’ermita de Sant Quirze i Santa Julita de Merlant. La Isabel ens n’explica la història recent i ens parla també del seu entorn, complementada amb els comentaris d’en Rafel Ponsatí.

Marxem cap a Can Soler de Merlant, un bonic paratge dedicat al turisme rural, amb casa pairal i paller, i amb unes vistes espectaculars. Ens cal obrir i tancar els portals que hi ha en el camí per poder travessar la finca.

Agafem direcció a Can Ginestar. Ens acostem a la casa que estan restaurant per fer una mica d’explicacions i tornem cap a la ruta de la Torre de Can Ginestar.

Després de pujar una bona estona, arribem a un trencall a mà dreta, que ens porta en un moment a la torre. Aquí en Salvador Sarquella ens parla de la geologia de l’entorn i en Carles Puncernau de la història de la torre i de la telegrafia òptica. També, entre tots, anem resseguint les carenes de muntanyes que veiem des d’aquí i dient els seus noms.

Tornem a reprendre el camí de pujada i fem tota la carena de la serra de Can Ginestar, mirant entre els arbres i en algun mirador el paisatge que ens envolta. Baixem, amb compte perquè les darreres pluges han fet que el terreny estigui relliscós, fins a la pista que ens acostarà altre cop a Can Soler i al punt on hem deixat els vehicles.

Gràcies per acompanyar-nos una temporada més!