Diumenge, 14 d’abril de 2019, fem la setena i última sortida d’aquesta temporada, a Sant Miquel de Campmajor.

Deixem els cotxes a l’esplanada de l’ermita del prat de Sant Nicolau. A la font, agafem el corriol de la dreta en direcció a la Pedra dels Tres Senyors. En aquest indret, s’explica que és una pedra de terme i també alguna llegenda.

Pugem per un corriol de la dreta cap amunt, per anar per la carena del Golany. Cada cop el camí és més net, els arbres que hi ha a l’entorn són majoritàriament petites aulines que, fins a mitjan segle XX, eren aprofitades per fer carbó. Ens anem apropant a la cinglera i, entremig dels arbres, trobem una roca planera que és un bon mirador. Un xic per sota hi ha una altre roca on hi ha clavades unes lletres que diuen “T’ESTIMUT” i dos ninots metàl·lics fets amb cadena de bicicleta. En poca estona arribem a la Roca Plana de Golany i ho aprofitem per descansar un xic, mentrestant admirem els Pirineus nevats, la vall de Sant Miquel, les muntanyes de l’entorn, entreveiem la mar al fons… Seguim per la carena, ara ve baixada, amb algun tram amb fort desnivell, fins a un pla on hi ha una cruïlla amb diversos camins: a Olot, a Falgons pel Collet de Portelles, a Rocacorba, a Canet d’Adri i a Puig Montner, agafem aquest darrer.

Després d’una forta pujada, arribem al cim de Puig Montner, on s’explica la seva procedència volcànica. Aprofitant el descans, fem un mos, mentrestant l’Àngel Vergés ens explica històries de la zona i algunes llegendes, i l’Elisabet Saus ens relata el seu conte de La Pastora de Puig Montner. Refets, reprenem el camí de tornada, però primer anem al mirador de Puig Montner per gaudir d’una bona vista. Ara la vista és més sobre la vall de Mieres, tot i que no deixem de veure la vall de Sant Miquel de Campmajor. Llàstima que no sigui un dia clar i net, sinó les vistes encara serien més espectaculars.

Tornem pel mateix camí, però ara al revés, desfent les pujades i baixades: primer una forta baixada i, tot seguit, una forta pujada, després una baixada fins a la font de Sant Nicolau. Els cants dels pit-roig ens van acompanyar tota l’estona.

Ha estat una bona caminada, d’uns set quilòmetres, i un bon matí sense massa calor ni fred. Esperem que tothom gaudís de la sortida. Moltes gràcies per la vostra assistència, i fins a la propera temporada.