Diumenge, 10 de març de 2019, hem fet al sisena sortida, a Camòs.

Aquest diumenge, excepcionalment, hem fet la sortida conjunta amb l’Ajuntament de Camós, dons coincidíem amb la seva sortida anual. Els que han volgut han anat caminant des del pavelló de Camós, passant per un camí que surt de la font de Garrabà fins el cim de la serra de Camós, i la resta hem pujat en cotxe. A dalt, prop de can Ramió, ens esperaven amb l’esmorzar apunt.

Tot seguit hem agafat el camí d’anar a can Punsunya per visitar el Camp Tancat o Camp Rodó.  Una construcció molt curiosa, feta en pedra del mateix entorn. Semblaria que, segons diuen els veïns de la zona, era per tancar els ramats de xais. Fa recordar a construccions similars dels celtes.

A partir d’aquí, un grup baixa a peu cap a Santa Magdalena i la resta tornem a buscar els cotxes, aprofitem i passem pel mirador que està situat a prop de can Ramió, per admirar unes espectaculars vistes de l’estany i el seu entorn.

Passem a tocar la casa i veiem el Suro gros de can Ramió (Quercus suber). És una monumental alzina surera, té un diàmetre de la soca, aproximadament, d’uns cinc metres. Se li veu malmès un tros del tronc, segurament per algun llamp. La seva edat és difícil de dir, però podríem aventurar-nos, per les dimensions que té, a uns cinc-cents anys o un xic més. Fa molts anys que no li treuen l’escorça, tants que sembla que no li hagin tret mai.

Arribem tots, de mica en mica, a Santa Magdalena de Noves, tant els que van a peu com els que anem en cotxe. És una bonica església romànica, amb un gran campanar d’espadanya que es pot veure de molt lluny, dons està situada al cim d’un turonet. En Toni Torres és qui ens ha fa l’explicació del bonic retaule que hi ha en l’interior. No s’ha deixat cap detall d’aquesta obra d’art del segle XVI. El retaule ens presenta escenes de la vida de Santa Magdalena, Sant Valeri i la Verge Maria. Llàstima del vidre protector que hi ha al davant, que fa molt difícil poder fer bones fotos.

I donem per acabada la sortida d’avui, un matí esplèndid de primavera. Moltes gràcies a l’ajuntament de Camós per la seva participació i a tothom per la seva assistència.