Encara que havíem comentat que aquesta sortida la faríem a la font de Pedra, vam acordar de canviar-la, doncs l’actuació en aquella era superior a la nostra capacitat d’actuació. Així que el dimarts dia 5 de desembre hem anat a recuperar la font del Capellà, ben a prop de la font de la Mare de Déu de la Font.

Vuit voluntaris armats amb pales, rascles, cabassos i aixades, vam intentar fer una mica més visitable la font i el seu voltant. Cal dir que estava prou bé, el grup de manteniment de Fontcoberta i el seu Ajuntament ja s’encarreguen de fer-ho. Nosaltres només van treure fang de la zona del davant mateix de la font i fer-li un canal de desguàs per evitar que quedés estancada.
Aquest canal el vam netejar fins a l’entrega al safareig, viver que hi ha una mica més avall i que també es feia servir per acumular aigua per aregar els horts de sota. Diu la gent de Fontcoberta que no l’han vista mai seca.

També vam netejar una mica el camí d’accés des de la mateixa font de la Mare de Déu de la Font, doncs es troben a 30 metres l’una de l’altre i gairebé al mateix nivell.

Ara ja hem acabat el segon cicle de neteges i ja es podrien posar fletxes indicadors, rètols i plafons identificatius als 11 llocs, un de cada municipi, sobre els que hem actuat. Només quedarà, per part del Consell Comarcal, finalitzar la firma del conveni entre totes les parts i trobar el mecanisme per poder afrontar la despesa que comporta la senyalització.

Per la nostra part, el Grup de Treball de Patrimoni es dedicarà a recuperar patrimoni comarcal que estigui malmès, però que no li calgui un posterior manteniment. Si tot va endavant, firmarem un tercer conveni amb totes les parts interessades i continuarem netejant indrets patrimonials.