• Concurs literari

  • Beques Joaquim Palmada

Concurs literari

Concurs literari: L’any 2010 el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, juntament amb el Servei Educatiu del Pla de l’Estany, l’Escola de Natura, el Museu Darder-EIE, i la Biblioteca Comarcal, va organitzar un Concurs Literari. El concurs volia motivar els escolars a escriure un conte que expliqués, de manera divertida i enginyosa, l’origen d’algun fenomen natural de la comarca del Pla de l’Estany. Cada centre escolar només podia aportar tres obres per categoria. Si tenim en compte que s’hi van presentar vint-i-vuit contes, podem afirmar que la participació fou tot un èxit.

Acabat el concurs i un cop es va pronunciar el jurat, la Junta del CECB va decidir publicar els contes premiats d’aquest concurs a fi d’esperonar la creació literària dels estudiants amb certa vocació d’escriptors, amb un llibret que duia per títol Llegendes i paisatges del Pla de l’Estany i que fou il·lustrat per l’artista Núria Chacón.

Beques Joaquim Palmada

Les beques Joaquim Palmada tenen l’objectiu principal de promoure la investigació científica i humanística al Pla de l’Estany a nivell acadèmic. Per aquest motiu, es concedeixen dues beques per valor de 3.000 € cadascuna, una des de l’àmbit humanístic i l’altra des de l’àmbit científic.

Les beques van dirigides tant a investigadors individuals com a equips de treball, universitaris o no, interessats en investigar algun tema relacionat amb la nostra comarca.

Foren creades l’any 1999, inicialment com a Premis “Joaquim Palmada i Teixidor” i amb l’objectiu de fomentar la investigació a la nostra comarca, tant en el camp humanístic com en el científic. Des de l’any 2003 i fins l’any 2009 data de la darrera convocatòria va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Banyoles i del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Al llarg de la seva curta història, més d’una cinquantena de projectes es varen presentar, el que ve a demostrar l’interès que va despertar aquest tipus de premi entre els investigadors de la comarca.